fredag 26 september 2014

Bokmässan 2014: Dr Ross J Todd form during dinnerEfter fredagens stora seminarium på Bok- och biblioteksmässan arrangeras ett "dinner-meet" av Skolbibliotek Västs styrelse. I fokus för tillfället står skolbiblioteksforskaren Dr Ross J Todd. Huvudpersonen i fråga är riktigt laddad och på ett fantastiskt humör. Idéer levereras i snabb takt, råden som ges över det uppdukade middagsbordet är många. Utläggningar vävs ihop allt eftersom. De är både långa och innehållsrika. 

Tankar och diskussioner ska visa sig ligga helt rätt i tiden. För Sverige. För skolbiblioteken. För lärande i stort. Det är nämligen dags att ta nästa steg och dessutom få ned det på papper. 

- A white paper will do it, replikerar Todd.

Han drar kvickt till sig den servett som årets AMY-pristagare Anne Ljungdahl, under pågående diskussion, börjat täcka med bundsförvanter och politiska aktörer. 
Ett ord förs till. Det hamnar (som synes) allra längst ned.

- Im so sick and tired of the word. I have to hear about it on and on.

En annan variant av ordet plitas ned. 

I´m possible.

- Just a dot. Thats all.


Höjdpunkten under årets bok- och biblioteksmässa är till ända. Två timmar av kreativa samtal tar slut. MEN det är ett slut som för samtliga närvarande markerar början på något - som på sikt kan visa sig bli synnerligen betydelsefullt. 

För skolbiblioteken. För lärandet. För Sverige.

Fortsättning följer folks...Inga kommentarer: